Rakentava johtaminen ja päätöksenteko

Johtamiseen liittyy tavoitteiden asettamista ja päätöksentekemistä. Rakentava johtaja osaa antaa ja ottaa vastaan kritiikkiä toimintatavoista rakentavalla tavalla. Hän osaa olla jämäkkä tehdä päätöksiä ja ilmaista ne samalla kun on joustava muutoksille silloin kun se sopii paremmin tavoitteen saavuttamiseen.

Päätöksen tekeminen voi aiheuttaa stressiä. Tai ahdistusta. Itse asiassa ahdistuksen tarkoitus onkin kertoa voimakkaasti ja selkeästi, että jotain pitäisi nyt tehdä – tai päättää. Mutta se voi tuntua hankalalta. Päätöksen tekeminen voi olla erityisen hankalaa, jos tavoitteet ovat epäselvät, tai ongelmaa ei ole kunnolla määritelty. Päätöksen tekeminen voi olla vaikeaa myös silloin kun lopputulokseen liittyy epävarmuutta. Monesti ongelma ei oikeasti ole epävarmuus – vaan se, että siedät huonosti epävarmuutta. Pyrit varmuuteen. Ja kun et voi olla varma lopputuloksesta, ahdistut päätöksentekohetkellä. Haluisit olla aivan varma, että ratkaisu on paras tai että jotain ongelmaa ei seuraa. Mutta sitä varmuutta ei ole.

Moni tekee sitten käytöksen tasolla asioita, jotka lievittävät ahdistusta: joku viivyttelee päätöksen tekemistä. Joku muu tekee impulsiivisia ratkaisuja, niin ei tarvitse sietää epävarmuutta kauaa. Joku delegoi kaiken, toinen tekee kaiken itse. Joku hakee aina tukea päätöksilleen toisilta, joku salailee mietteitään, joku käyttää liikaa aikaa ja energiaa lisäinformaation hakemiseen. Joku ei vain tee päätöstä. Joku murehtii illat kotona, käy päässään läpi eri skenaarioita sen sijaan, että olisi läsnä perheelleen. Stressi kasvaa, päätöksentekokyky ei ainakaan kehity.

Jos tunnistat itsesi tai kollegasi tai jonkun työyhteisöön kuuluvan tällaisesta, ota yhteyttä ja kysy CBT konsultaatiosta:

Ari J SaarioKoulutettu (University of Southampton, Psychology) ja Britanniassa täysin valtuutettu (BABCP) kokenut CBT terapeutti ja konsultti. CBT-kouluttaja.

Olli J SaarioKoulutettu myynnin ammattilainen. CBT-kouluttaja.

Ota yhteyttä:

olli.saario@saunalahti.fi

ajpublishing@gmail.com

GSM 0407736155

Lataa ILMAINEN opas: 7 TOIMIVAA tapaa voittaa esiintymisjännitys
Nimi:

Email:

Ajankohtaista

Seuraava esiintymisjännitys ja esiintymistaito -työpaja yksityisille Tampereella 5/2021. Lue lisää

Yrityksille yksilöllisten tarpeiden mukaan. Yksityisille järjestämme työpajoja.

Keitä olemme?


Ari

Private CBT therapist specializing in Social Anxiety and OCD
Fully accredited - British Association for Behavioural and Cognitive Psychotherapies (BABCP)
PG Dip in CBT: University of Southampton, UK
Psykiatrinen sairaanhoitaja: Valvira

Olli

Koulutettu myynnin ja asiakaspalvelun ammattilainen, esiintymiskouluttaja

Miksi M.O.K.A.?

Meillä (M.O.K.A-miehillä) on useiden vuosien kokemusta Britanniasta ja Suomesta siitä, miten esiintymisjännitys voitetaan tutkituilla CBT-menetelmillä; esimerkiksi oppimalla miten oikeasti voit olla rennompi, etkä pelkää mokaamista. CBT on Britanniassa julkisessa terveydenhuollossa ykkösvaihtoehto kaikenlaisen ahdistuksen ja jännittämisen hoitamiseen, koska se toimii. Useimmissa esiintymiskoulutusohjelmissa esimerkiksi esiintymisjännittämisen ongelma esitellään, mutta sitä ei muuteta. CBT muuttaa.

Myös yksityinen sektori on huomannut CBT:n tehokkuuden ja ottanut sen laajalti käyttöön. Meillä on CBT:n virallinen koulutus (University of Southampton) ja BABCP:n laillistus sekä käytännön kokemus CBT:n soveltamisesta yritysmaailmaan ja yksityisille. Se toimii tehokkaasti, jännittämisen voittamiseen, ja esiintymistaitojen parantamiseen - tavoitteiden saavuttamiseen.

Olemme myös myynnin, asiakaspalvelun, esiintymistaitojen ja neuvottelutaitojen koulutettuja ammattilaisia.

CBT-Fast Oy
Y-tunnus 2704619-9
Paavo Kolin katu 7 A 13, 33720 Tampere
ajpublishing@gmail.com

2021 © CBT-Fast Oy