Pelkäätkö punastumista? Vai pelkäätkö esiintymistä? Vai pelkäätkö pelkoasi?

Huomion keskipisteenä!

Mihin tahansa sosiaalisen ahdistuksen muotoon liittyy yleensä pelkoja omista oireista ja siitä, miten paljon ne näkyvät. Näitä oireita on mm:

punastuminen – ja punastumisen pelko
tärinä – ja tärinän pelko
hikoilu – ja hikoilun pelko
itsensä nolaamisen pelko
pelko siitä, että oireet ylipäänsä näkyvät
pelko siitä, että jännitys – ja pelko taas alkavat – pelkäät omaa pelkoasi!

Jos pelkäät mitä tahansa noista, niin se pelko varmaankin rajoittaa sitä mitä uskallat tehdä. Mitä sitten kannattaa tehdä? Ottaa pilleri, joka rauhoittaa sydämen sykkeen? No jaa, no joo. Kyllähän se auttaa siihen sydämen hakkaamiseen, mutta: sydän hakkaa noin, koska sinua pelottaa. Puhua terapiassa? Ehkä, jos terapia on sellaista, että jotain oikeasti muutetaan, eikä ainoastaan puhuta…Siedätys? Moni on kokenut, että vaikka menee tuhannen kertaa esiintymään – sosiaalinen jännitys ei vain hellitä…hän ei opi mitään uutta (se miksi näin käy on mysteeri useimmille terapeuteille, mutta se ei ole mysteeri CBT spesialistille).
Olisiko parempi oppia olemaan pelkäämättä? Tiesitkö, että se on oikeasti mahdollista. CBT on menetelmä, jota Britanniassa käytetään ensisijaisena hoitona kaikenlaiseen ahdistukseen ja masennukseen – ja mm. sosiaalisten tilanteiden pelkoon. Miksi? Koska se on tutkittu menetelmä ja se toimii.

Miksi CBT toimii esiintymisjännitykseen – ja sosiaalisten tilanteiden pelkoon?
CBT tulee sanoista: Cognitive and Behavioural Therapy. Käytämme tarkoituksellisesti tätä alkuperäistä muotoa, emmekä suomennosta “kognitiivinen ja käyttäytymisterapia” koska kokemuksemme on, että varsinkin sosiaalisen ahdistuksen hoidossa se CBT jota Suomessa käytetään on valitettavan usein vesitetty versio alkuperäisestä. Sana ”Cognitive” viittaa asioihin, joita kulkee mielessä – ja oppimiseen. Olisi hienoa, jos vain ottamalla pillerin saisimme esiintymisjännityksen katoamaan. Mutta se ei toimi niin. Aivojen pitää oppia. Siksi Cognitive. Paras tapa oppia on oppia tekemällä. Siksi Behavioural. Uuden ja vaikean tavan oppiminen ja uudella tavalla tekeminen on vaikeaa ilman osaavaa opasta. Siksi Therapy. CBT toimii. CBT on tutkittu ja testattu menetelmä ja Britanniassa kansallisen terveydenhuollon ensisijainen valinta sosiaalisen ahdistuksen hoidossa.

Usko pois: sinä VOIT oppia uuden tavan ajatella itsestäsi esiintymistilanteessa. Sinä voit päästä liiasta esiintymisjännityksestä – ja saavuttaa tavoitteesi. Käypä vilkaisemassa olisiko seuraavassa CBT työpajassa tilaa.

Esiintymisjännitys ja esiintymistaito -ryhmätyöpajat yksityishenkilöille

Lataa ILMAINEN opas: 7 TOIMIVAA tapaa voittaa esiintymisjännitys
Nimi:

Email:

Ajankohtaista

Seuraava esiintymisjännitys ja esiintymistaito -työpaja yksityisille Tampereella 5/2021. Lue lisää

Yrityksille yksilöllisten tarpeiden mukaan. Yksityisille järjestämme työpajoja.

Keitä olemme?


Ari

Private CBT therapist specializing in Social Anxiety and OCD
Fully accredited - British Association for Behavioural and Cognitive Psychotherapies (BABCP)
PG Dip in CBT: University of Southampton, UK
Psykiatrinen sairaanhoitaja: Valvira

Olli

Koulutettu myynnin ja asiakaspalvelun ammattilainen, esiintymiskouluttaja

Miksi M.O.K.A.?

Meillä (M.O.K.A-miehillä) on useiden vuosien kokemusta Britanniasta ja Suomesta siitä, miten esiintymisjännitys voitetaan tutkituilla CBT-menetelmillä; esimerkiksi oppimalla miten oikeasti voit olla rennompi, etkä pelkää mokaamista. CBT on Britanniassa julkisessa terveydenhuollossa ykkösvaihtoehto kaikenlaisen ahdistuksen ja jännittämisen hoitamiseen, koska se toimii. Useimmissa esiintymiskoulutusohjelmissa esimerkiksi esiintymisjännittämisen ongelma esitellään, mutta sitä ei muuteta. CBT muuttaa.

Myös yksityinen sektori on huomannut CBT:n tehokkuuden ja ottanut sen laajalti käyttöön. Meillä on CBT:n virallinen koulutus (University of Southampton) ja BABCP:n laillistus sekä käytännön kokemus CBT:n soveltamisesta yritysmaailmaan ja yksityisille. Se toimii tehokkaasti, jännittämisen voittamiseen, ja esiintymistaitojen parantamiseen - tavoitteiden saavuttamiseen.

Olemme myös myynnin, asiakaspalvelun, esiintymistaitojen ja neuvottelutaitojen koulutettuja ammattilaisia.

CBT-Fast Oy
Y-tunnus 2704619-9
Paavo Kolin katu 7 A 13, 33720 Tampere
ajpublishing@gmail.com

2021 © CBT-Fast Oy