Opi jämäkäksi!

Jämäkkyys on sitä, että esität oman kantasi, puolustat henkilökohtaisia näkemyksiäsi ja oikeuksiasi. Ilmaiset ajatuksesi, tunteesi uskomuksesi ja mielipiteesi suoralla, rehellisellä ja sopivalla tavalla. Jämäkkyys ei ole syntymälahja, ainakaan kokonaan. Toiset ovat luonnostaan jämäkämpiä, mutta jokainen voi oppia lisää oikeaa jämäkkyyttä.

Usein jämäkkyys sekoitetaan aggressiivisuuteen tai itsekkyyteen. Oikea jämäkkyys ei ole aggressiivista, eikä itsekästä. Aggressiivisuus on sitä, että painostat toiset hyväksymään sinun kantasi ja sen vastakohta, passiivinen käyttäytyminen on sitä, että keskityt täyttämään toisten tarpeet omiesi kustannuksella. Jämäkkyys ei ole kumpaakaan näistä.

Jämäkkä henkilö ottaa huomion omat tarpeet, ajatukset, toiveet – ja toisten. Jämäkkä kannustaa toisia ilmaisemaan näkemyksensä. Samalla jämäkkä henkilö ilmaisee omat kantansa riippumatta siitä, ovatko ne samoja kuin toisilla. Jämäkkä henkilö voi päättää pitää kiinni kannastaan, mutta myös voi päättää muuttaa kantaansa, jos huomaa, että toisten argumentit ovat hyvät. Jämäkkä ei koe turhaa ahdistusta silloin kun pitää kantansa, mutta ei silloinkaan, kun muuttaa näkemystään ja käyttäytymistään. Hän voi ratkaista käyttäytymisensä tilanteen vaatimalla tavalla, ei sen perusteella mitä ajattelee toisten ajattelevan hänestä.

Jämäkkä henkilö ei stressaannu eikä ahdistu taistellessa tosia vastaan tai koettaessa miellyttää muita. Hän on joustava tarpeen mukaan, ei taipumaton, mutta ei myöskään toisten muokattavissa.

Opi jämäkkyyttä!

Kysy lisää kouluttajilta

Ari J SaarioKoulutettu (University of Southampton, Psychology) ja Britanniassa täysin valtuutettu (BABCP) kokenut CBT terapeutti ja konsultti. CBT-kouluttaja.

Olli J SaarioKoulutettu myynnin ammattilainen. CBT-kouluttaja.

Ota yhteyttä:

olli.saario@saunalahti.fi

ajpublishing@gmail.com

Lataa ILMAINEN opas: 7 TOIMIVAA tapaa voittaa esiintymisjännitys
Nimi:

Email:

Ajankohtaista

Seuraava esiintymisjännitys ja esiintymistaito -työpaja yksityisille Tampereella 5/2021. Lue lisää

Yrityksille yksilöllisten tarpeiden mukaan. Yksityisille järjestämme työpajoja.

Keitä olemme?


Ari

Private CBT therapist specializing in Social Anxiety and OCD
Fully accredited - British Association for Behavioural and Cognitive Psychotherapies (BABCP)
PG Dip in CBT: University of Southampton, UK
Psykiatrinen sairaanhoitaja: Valvira

Olli

Koulutettu myynnin ja asiakaspalvelun ammattilainen, esiintymiskouluttaja

Miksi M.O.K.A.?

Meillä (M.O.K.A-miehillä) on useiden vuosien kokemusta Britanniasta ja Suomesta siitä, miten esiintymisjännitys voitetaan tutkituilla CBT-menetelmillä; esimerkiksi oppimalla miten oikeasti voit olla rennompi, etkä pelkää mokaamista. CBT on Britanniassa julkisessa terveydenhuollossa ykkösvaihtoehto kaikenlaisen ahdistuksen ja jännittämisen hoitamiseen, koska se toimii. Useimmissa esiintymiskoulutusohjelmissa esimerkiksi esiintymisjännittämisen ongelma esitellään, mutta sitä ei muuteta. CBT muuttaa.

Myös yksityinen sektori on huomannut CBT:n tehokkuuden ja ottanut sen laajalti käyttöön. Meillä on CBT:n virallinen koulutus (University of Southampton) ja BABCP:n laillistus sekä käytännön kokemus CBT:n soveltamisesta yritysmaailmaan ja yksityisille. Se toimii tehokkaasti, jännittämisen voittamiseen, ja esiintymistaitojen parantamiseen - tavoitteiden saavuttamiseen.

Olemme myös myynnin, asiakaspalvelun, esiintymistaitojen ja neuvottelutaitojen koulutettuja ammattilaisia.

CBT-Fast Oy
Y-tunnus 2704619-9
Paavo Kolin katu 7 A 13, 33720 Tampere
ajpublishing@gmail.com

2021 © CBT-Fast Oy