M.O.K.A. -voita turha jännittäminen

Esiintyminen edessä? Pitäisi puhua porukalle, pitää esitelmä, antaa raportti. Mutta pelkäät mokaamista, et haluaisi olla keskipisteenä, pelkäät, että oireesi näkyvät.

Esiintymisjännitys – tai jännittäminen toisten seurassa, huomion keskipisteenä olemisen jännittäminen – on toisille iso ongelma, toisille vain ärsyttävä kiusa, kun käsi tärisee ja ääni värisee vaikka pitäisi olla ihan cool ja vetää kokous tyylillä ja auktoriteetillä. Pahimmilaan esiintymisjännitys vaikuttaa rajoittavasti koko elämään Joillekin jännittäminen on voimavara.

Haluatko pystyä pitämään hyvän puheen? Ehkä toivot voivasi vähentää esiintymisjännitystä – ja samalla parantaa esiintymistaitoasi? Kun kerran luet tätä, niin on iso todennäköisyys, että olet ammattilainen alallasi, mutta vihaat puhumista yleisön edessä. Tai olet opiskelija tai työntekijä joka joutuu aika ajoin puhumaan. Joka tapauksessa: Julkinen puhuminen pelottaa, esiintyminen hirvittää, pelkäät sotkevasi sanasi, unohtavasi asiasi, olevasi kykenemätön keskittymään, jähmettyväsi, punastuvasi, pyörtyväsi, kuolevasi lavalle. Usko pois, minulle nuo kaikki ovat tuttuja pelkoja työssäni esiintymisjännittäjien kanssa. Melkeinpä aina olemme oppineet yhden asian työpajoissa: pelot ovat olleet ylimitoitettuja ja epärealistisia.

Mikä auttaa? Tutkitut CBT tekniikat. Olemme käyttäneet CBTtä sosiaalisen ahdistuksen voittamiseen menestykselliseti. Asiakkaamme ovat saavuttaneet tavoitteensa. Esiintymisjännitystä on mahdollista lievittää samoilla teknikoilla joilla olemme hoitaneet sosiaalista ahdistusta. Opit työpajoissamme tai pienemmissä kolutustilaisuuksissa mm: 1. arvioimaan itseäsi realistisemmin 2. kiiinnittämään huomiota ulkoiseen, oman olon tarkkailun sijaan 3. vähentämään haitallisia manoovereja (turvakäyttäytymisiä) 4. esiintymään spontaanimmin 5. yksinkertaisia mutta tehokkaita esiintymis/puhetekniikoita 6. yksinkertaisesti olemaan vähemmän huolissasi siitä miltä näytät tai kuulostat.

Ota yhteyttä kouluttajiin:

Ari J SaarioKoulutettu (University of Southampton, Psychology) ja Britanniassa täysin valtuutettu (BABCP) kokenut CBT terapeutti ja konsultti. CBT-kouluttaja.

Olli J SaarioKoulutettu myynnin ammattilainen. CBT-kouluttaja.

Ota yhteyttä:

olli.saario@saunalahti.fi

ajpublishing@gmail.com

Lataa ILMAINEN opas: 7 TOIMIVAA tapaa voittaa esiintymisjännitys
Nimi:

Email:

Ajankohtaista

Seuraava esiintymisjännitys ja esiintymistaito -työpaja yksityisille Tampereella 5/2021. Lue lisää

Yrityksille yksilöllisten tarpeiden mukaan. Yksityisille järjestämme työpajoja.

Keitä olemme?


Ari

Private CBT therapist specializing in Social Anxiety and OCD
Fully accredited - British Association for Behavioural and Cognitive Psychotherapies (BABCP)
PG Dip in CBT: University of Southampton, UK
Psykiatrinen sairaanhoitaja: Valvira

Olli

Koulutettu myynnin ja asiakaspalvelun ammattilainen, esiintymiskouluttaja

Miksi M.O.K.A.?

Meillä (M.O.K.A-miehillä) on useiden vuosien kokemusta Britanniasta ja Suomesta siitä, miten esiintymisjännitys voitetaan tutkituilla CBT-menetelmillä; esimerkiksi oppimalla miten oikeasti voit olla rennompi, etkä pelkää mokaamista. CBT on Britanniassa julkisessa terveydenhuollossa ykkösvaihtoehto kaikenlaisen ahdistuksen ja jännittämisen hoitamiseen, koska se toimii. Useimmissa esiintymiskoulutusohjelmissa esimerkiksi esiintymisjännittämisen ongelma esitellään, mutta sitä ei muuteta. CBT muuttaa.

Myös yksityinen sektori on huomannut CBT:n tehokkuuden ja ottanut sen laajalti käyttöön. Meillä on CBT:n virallinen koulutus (University of Southampton) ja BABCP:n laillistus sekä käytännön kokemus CBT:n soveltamisesta yritysmaailmaan ja yksityisille. Se toimii tehokkaasti, jännittämisen voittamiseen, ja esiintymistaitojen parantamiseen - tavoitteiden saavuttamiseen.

Olemme myös myynnin, asiakaspalvelun, esiintymistaitojen ja neuvottelutaitojen koulutettuja ammattilaisia.

CBT-Fast Oy
Y-tunnus 2704619-9
Paavo Kolin katu 7 A 13, 33720 Tampere
ajpublishing@gmail.com

2021 © CBT-Fast Oy